Bob in de sportkantine

De campagne Bob in de sportkantine is een onderdeel van de ‘maak van de nul een punt campagne’ en is erop gericht te voorkomen dat sporters en supporters na kantinebezoek achter het stuur kruipen nadat zij hebben gedronken én om hen bewust te maken van fietsveiligheid.

Campagne Bob in de Sportkantine

De campagne Bob in de sportkantine gaat vanaf januari 2019 van start en loopt tot en met december 2019 in de regio’s Holland Rijnland, Midden-Holland en MRDH regio Haaglanden. De campagne spoort bezoekers van sportkantines aan om op een positieve manier alcoholvrij te rijden én met elkaar af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Naast de BOB-boodschap zal de campagne dit jaar ook de boodschap van fietsveiligheid uitdragen. Want of het nu gaat om de wandelende, fietsende of rijdende leden: iedereen moet veilig thuis komen na het sporten! Wij maken met deze campagne een punt van nul verkeersslachtoffers. Een echte Bob heeft 0% op!

Elke sportvereniging kan haar maatschappelijke betrokkenheid tonen door op de volgende manieren gratis aan de campagne mee te doen:

  • Gratis campagnepakket met promotiemateriaal voor in de kantine aanvragen.
  • Een bezoekje van het campagneteam ontvangen tijdens een belangrijke wedstrijd, evenement of feestje op de club;
  • Een IVA-training (instructie verantwoord alcoholgebruik) voor al het barpersoneel. Bij interesse kan dat hier worden aangegeven, dan wordt in overleg een datum afgesproken.
  • Een BOB-lijn. Dit houdt in dat er buiten bij de ingang of binnen in de kantine een streep gezet zal worden die mensen kunnen gebruiken om te ‘testen’ of ze nog recht kunnen lopen. Dit zal een gele streep zijn, en er zal de tekst bij staan ‘Als je hier niet meer recht over kan lopen, heb je te veel gezopen’.
    Dit is een pilot onderdeel van de campagne, het is nog niet bekend hoeveel BOB-lijnen geplaatst kunnen worden.

Aanmelden?

Jouw vereniging kan zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen door zich hier voor de campagne aan te melden.

Op de hoogte blijven van de campagne en leuke Bob artikelen winnen? Volg ons op Facebook en Twitter.

Contact Bobsport in de sportkantine

Voor meer informatie over de campagne Bob in de sportkantine, kunt u contact opnemen met Nynke Kingma,  
of  0174-24 49 40

Agenda

Er zijn op dit moment nog geen aftrappen bekend. Als je een interessant evenement hebt, laat het ons even weten via .

Twitter

Facebook