Landelijke campagnes

Alcohol / BOB wintercampagne

Op 18 december is de BOB Wintercampagne 2017 gestart. De campagne richt zich specifiek op personen die met de auto locaties bezoeken, waar in groepsverband alcohol wordt gedronken, zoals in de horeca, bij evenementen, in sportkantines en bij feestjes met familie en vrienden.

Ben je BOB, zeg het hardop!

Op 18 december is de BOB Wintercampagne 2017 gestart. Doel van de campagne is automobilisten te stimuleren op een zo vroeg mogelijk moment aan hun directe sociale omgeving op de alcohollocatie kenbaar te maken dat ze Bob zijn. Vroeg kenbaar maken van jezelf als Bob schept voor iedereen in de directe sociale omgeving duidelijkheid over het voornemen van Bob om geen alcohol te drinken en na afloop veilig naar huis te rijden.

De centrale boodschap van de campagne luidt ook dit jaar: "Ben je BOB zeg het Hardop". Verspreidt daarom de posters onder sportkantines, cafés, strandtenten, horecagelegenheden, bibliotheken. Een mogelijkheid is ook om een poster bij evenementvergunningaanvragen mee te sturen. 

De campagneuitingen - posters - kunnen de Zuid-Hollandse gemeenten downloaden van de partnersite verkeersveiligheidscampagneskunnen.

De campagne loopt tot half maart 2018.

Kijk voor meer informatie over deze campagne op www.nederlandveilig.nl/bob/.